Do sada ste sigurno već čuli za sve popularniji Korean Beauty ili skraćeno K-Beauty: trend u kozmetici koji stiže iz Južne Koreje. Vrlo verovatno ste uveliko i fan korejske kozmetike, a ako to niste sigurni smo da ćete uz korejske proizvode dostupne u Amorina Cosmetics upravo to i postati...

K-beauty ili na srpskom korejska kozmetika odnosi se na proizvode koji su proizvedeni u Južnoj Koreji, zemlji koja je jedna od lidera u polju inovacija, savremenih kozmetičkih formula i nivoa kvaliteta proizvodnih procesa.

Korejke su poznate po tkz. "staklenoj koži" (engl. glass skin): zdravoj, čistoj i svežoj koži bez bora, proširenih pora i nepravilnosti koja ima prirodan sjaj i mladolik izgled. Trendovi šminkanja i nege u Južnoj Koreji se upravo baziraju na staklenoj, blistavoj i koži svilenkastoj na dodir, a poslednjih nekoliko godina postaju sve popularniji u svetu i među poznatim ličnostima.

K-beauty rutina se bazira na mnogobrojnim koracima u nezi, a pre svega na slojevima proizvoda za hidrataciju, sheet maskama, tonerima i proizvodima prirodnih sastojaka kao što su filtrat puževe sluzi, aloja i vitamin C.
Režim korejki može da se sastoji i od deset i više različitih proizvoda. Evo našeg predloga korejske nege u 6-7 koraka, a na Vama je da je prilagodite sopstvenim potrebama i tipu kože:

1. Čišćenje
Ujutru započeti dan sa umivanjem lica.

2. Duplo čišćenje
Očistiti lice od nečistoća i viška sebuma (masnoće) penom za čišćenje lica. Uveče korejska nega podrazumeva detaljno čišćenje lica od šminke i umivanje kako bi se zasigurno uklonila preostala šminka.


3. Toner
Koristiti toner za svežinu i balansiranje PH nivoa kože; bez tonera koža postaje suva i dehidrirana. Toner uklanja kamenac sa kože koji ostaje na koži nakon umivanja sa tvrdom vodom i sluzi kao priprema za nastavak nege lica.


4. Maska
Nakon čišćenja i toniranja, Korejke često nanose sheet maske bogate esencijama. Sheet maske su toliko popularne da ih dame koriste i u kolima i u toku leta avionom.


5. Krema za oko očiju
Naneti kremu za predeo oko očiju. Koža oko očiju je najtanja i potrebna joj je posebna nega.


6. Krema za lice
Aplicirati tanak sloj kreme za negu i hidrataciju.


7. Cushion puder ili zaštitna krema sa SPF-om
Korišćenje proizvoda sa SPF zaštitom ne treba da bude rezervisana isključivo za more. Kako biste zaštitili kožu od negativnih UV zraka i sprečili pojavu bora, fleka i nepravilnosti koristiti zaštitni faktor tokom cele godine. U Koreji su veoma popularni tkz. Cushion puderi (srp. jastučić puder) koji je dobio naziv po jastučić aplikaturu koji omogućava svež, prirodan izgled kože. Village 11 Factory Cushion puderi, koje možete pronađi ekskluzivno u Amorina Cosmetics, u sebi takođe imaju i najviši zaštitni faktor.

Pogledajte našu ponudu najkvalitenije korejske kozmetike marke Village 11 Factory.  
 

* Disclaimer: Mišljenja iznesena u Amorina Cosmetics blogu su informativnog karaktera i nisu supstitut za profesionalne savete - Vaša je dužnost da činjenice samostalno proverite i da se uvek konsultujete sa dermatologom pre usvajanja drugačijeg beauty režima. Nije dozvoljeno publikovanje ili bilo koji vid nedozvoljene upotrebe intelektualne svojine objavljenje na Amorina Cosmetics sajtu.